Natuurinclusief DC Zwolle

Op dat moment sprong er een haas weg en rende naar het aangrenzende weiland.

“In de eerste week van 2023 bracht ik een bezoek aan een nieuw project van ons in Zwolle. Samen met de uitvoerder liep ik een rondje over het bouwterrein. Terwijl we langs de elektrakast liepen, viel het mij op dat er nog maar één vierkante meter van het oorspronkelijke grasland over was. Op dat moment sprong er een haas weg en rende naar het aangrenzende weiland. Dit moment heeft mij er sterk van doordrongen dat we dringend een andere benadering moeten hanteren. We moeten niet alleen iets doen voor de haas, maar ook voor alle andere flora en fauna die op deze locatie leefden. We moeten een alternatieve leefomgeving creëren.” Luc Baltus, algemeen directeur VDR Bouwgroep en Nexteria.

Multifunctioneel distributiecentrum

In  Zwolle bouwen we voor WDP Development aan een nieuw multifunctioneel distributiecentrum. Het betreft een distributiecentrum met een oppervlakte van 24.015 m2. De uitvoering wordt onder de eisen van BREEAM Very good gerealiseerd. Dit project is de start geweest van ons pilotproject natuurcompensief bouwen. 

Met aandacht voor de hoofdgebruiker

In het distributiecentrum wordt zowel een grote koelhal als een vrieshal geïnstalleerd om alle producten ‘vers’ op te kunnen slaan. De hoofdgebruiker maakt gebruik van geautomatiseerd systeem, daarom moet de fundatievloer aan extra eisen voldoen. Zo wordt de vloer volledig geëgaliseerd en mag niet bewegen. Een ongelijke vloer of trillingen in de vloer kan het geautomatiseerde werkproces van de robots in verwarring brengen.

De nieuwe locatie waar het distributiecentrum wordt gerealiseerd, op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, is vlakbij de door ons in 2019 gerealiseerde uitbreiding voor Wehkamp.

 

Bekijk nog meer Duurzame Bouwprojecten, op de website van VDR Bouwgroep