Nexteria wint Global Goals Award

Nexteria.nl Nieuws, Persberichten 12 februari 2020
Trots melden we dat VDR met NEXTERIA de Global Goals Award heeft gewonnen. Deze prijs is toegekend vanwege het bijzondere karakter van onze organisatie (stichting met winstparticipatie, personeelsbeleid en Fonds Duurzame Inzetbaarheid) en de wijze waarop VDR met NEXTERIA richting geeft aan een duurzame toekomst.

Dinsdag 11 februari 2020 werd in de Deventer Schouwburg het Deventer Ondernemers Event georganiseerd (DOE). Trots melden we dat VDR met NEXTERIA de Global Goals Award heeft gewonnen. Deze prijs is toegekend vanwege het bijzondere karakter van onze organisatie (stichting met winstparticipatie, personeelsbeleid en Fonds Duurzame Inzetbaarheid) en de wijze waarop VDR met NEXTERIA richting geeft aan een duurzame toekomst.

Vooruitstrevende aanpak NEXTERIA

Algemeen Directeur Luc Baltus nam tijdens het druk bezochte event de prijs in ontvangst van Deventer Wethouder Thomas Walder. Deze haalde het juryrapport aan, waarin de waardering uitgesproken wordt voor de vooruitstrevende wijze waarop NEXTERIA zich onderscheidt van de meer traditionele bouwbedrijven. De doordachte aanpak van een groot maatschappelijk vraagstuk (Nederland Circulair in 2050 ) heeft geleid tot een praktische en innovatieve aanpak. Nexteria vormt een voorbeeld voor ondernemers die kiezen voor een circulaire bedrijfsvoering.

Winnaars Deventer Ondernemers Event

Naast de Prijs voor de meest duurzame, maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke onderneming voor Nexteria van VDR Bouwgroep, werden nog twee prijzen vergeven.

In de categorie Starter van het jaar werd restaurant The Lemon Tree verkozen tot beste van Deventer.

De prijs voor Deventer onderneming van het jaar ging naar het IT-bedrijf MA-IT, actief in de wereld van de hardware en software-engineering.

Unieke uitreiking

De Global Goals Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt in Deventer, nadat de gemeente eerder dit jaar zelf al een prijs ontving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten International (VNG) ontvangen. De gemeente ontving de prijs voor ‘Meest inspirerende gemeente’ in de categorie: ’Verbinder: Samenleving en bedrijfsleven.’ Deventer kreeg deze prijs omdat ze op innovatieve en impactvolle manier burgers, bedrijven en andere lokale partijen betrekt bij de implementatie van de Global Goals.

Het succes van de Deventer aanpak is de nauwe samenwerking met partners in de stad rondom de verschillende initiatieven. Wethouder Economie en Internationaal beleid Thomas Walder: “De Global Goals bieden allerlei kansen voor bedrijven, kennisinstellingen, de creatieve sector en Ngo’s. Kansen voor duurzaamheid, maar óók voor economische groei. Door te innoveren en onderscheidend te zijn, inspireren we anderen binnen en buiten Deventer. We zijn een trotse gemeente met internationale uitstraling waar heel veel mogelijk is.”

Deventer Global Goal City

Sinds 2016 is Deventer Global Goal City. De Global Goals zijn vanuit het oogpunt van klimaat en maatschappij zeer urgent en relevant. Daarnaast bieden ze volop kansen voor innovatie van bestaande en nieuwe business. Deventer streeft sinds 2016 de 17 duurzaamheidsdoelstellingen na. In 2018 is de kerngroep Deventer4GlobalGoals opgezet, met vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, Ngo’s, cultuur en gemeente.

Meer informatie

NEXTERIA

De politieke en maatschappelijke wens om tot een ander economisch model te komen, heeft geleid tot de overheidsambitie om in 2050 van Nederland een circulaire economie te maken. Met stimuleringsmaatregelen, subsidies en een opdracht aan zichzelf om in 2023 alle uitvragen op basis van circulariteit te doen, heeft de overheid de markt gevraagd circulaire producten en diensten te ontwikkelen.

NEXTERIA brengt Circulair Bouwen al in de praktijk. Nexteria heeft als eerste in Nederland alle componenten al ingevuld die voor de naderende overheidsnormeringen nodig zijn.

https://www.nexteria.nl/nieuws

VDR Bouwgroep

De organisatie van ons bedrijf is bijzonder. De aandelen van het bedrijf zijn ondergebracht in een stichting, dat beheerd wordt door onze medewerkers. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door 6 gekozen personeelsleden, een onafhankelijk voorzitter, de voorzitter van de Raad van Commissarissen en de algemeen directeur. De kernwaarden van VDR zijn ook door de medewerkers van VDR zelf gesteld en iedere dag actueel. Door deze constructie is er een sterke verbondenheid van de medewerkers met het bedrijf. Continuïteit van de onderneming is daarmee belangrijker dan het maximaliseren van resultaten op de korte termijn.

https://vdrbouwgroep.nl/over-ons

Fonds Duurzame Inzetbaarheid.

VDR Bouwgroep besteedt veel aandacht aan de Duurzame Inzetbaarheid van haar werknemers. Het Vitaliteitsprogramma en het Fonds Duurzame Inzetbaarheid zijn twee voorbeelden van het beleid dat gericht is op de langdurige relatie tussen werkgever en werknemer. Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) beloonde VDR in 2019 voor de inspanningen, met een prestigieuze nominatie voor Kroon op het Werk.

https://vdrbouwgroep.nl/nieuws/nominatie-kroon-op-het-werk/

Deventer4GlobalGoals

Sinds 2016 is Deventer Global Goal City. De Global Goals zijn vanuit het oogpunt van klimaat en maatschappij zeer urgent en relevant. Daarnaast bieden ze volop kansen voor innovatie van bestaande en nieuwe business. Deventer streeft sinds 2016 de 17 duurzaamheidsdoelstellingen na. In 2018 is de kerngroep Deventer4GlobalGoals opgezet, met vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, Ngo’s, cultuur en gemeente.

https://www.deventer4globalgoals.nl/

Deventer Ondernemers Event

Deventer ondernemersverenigingen, het onderwijs en de gemeente Deventer, samen verenigd in het DEP, presenteren samen de ambities 2020 voor ondernemend Deventer tijdens het 2de Deventer ondernemers event: DOE. Het Deventer Economisch Perspectief (DEP) is het strategisch samenwerkingsverband van het georganiseerde bedrijfsleven, de gemeente Deventer en het onderwijs, die zich inzet – naast bestaande samenwerkingsverbanden – om krachten en initiatieven te bundelen voor de economisch ontwikkeling en groei van werkgelegenheid van Deventer. https://www.deventerondernemersevent.nl/

Ontmoet NEXTERIA

Bezoek onze stand tijdens Building Holland in de RAI te Amsterdam. Klik hier of op de onderstaande banner om gratis toegangskaarten aan te vragen. We begroeten u graag op onze stand in hal 11, nr 28, van 24 t/m 26 maart 2020!

Graties Toegangskaarten: klik op de banner