Publicatie BouwTotaal 2019-02

Nexteria.nl Nexteria Partners, Nieuws, Vakbladen 30 januari 2019
“Het resultaat is een vloer met 80% CO2-reductie, vergeleken met een betonvloer met Portland cement. Ook heeft dit beton een uiterst lage MKI-score en carbon footprint. Tot slot is dit beton volledig circulair.

Eind november mochten we komen kijken, naar de RAMAC geopolymeer ‘beton’vloer die hier als pilot is aangebracht. Hierbij is het cement vervangen door een geopolymeersysteem van SQAPE Technology. En dat leidt tot verrassende voordelen.

De bedrijfsverzamelhal is nog niet opgeleverd, maar we kunnen de RAMAC-vloer (naam is afgeleid van Ready Mix Concrete) al wel bekijken. Wat opvalt is het spiegelgladde oppervlak: het lijkt bijna een gepolijste betonvloer. Ook de directieleden Patrick Ammerlaan MBA en ir. Rob Bleijerveld van SQAPE Technology zijn aanwezig: een joint venture tussen Cementbouw (CRH) en Mineralz. Trotse gezichten, want de RAMAC-pilotvloer ligt er zeer strak bij, zonder ook maar enige scheur- of craquelé-vorming. Ook rondom de stalen kolommen sluit de vloer naad- en scheurloos aan. Wat is het geheim?

Klik op de afbeelding om de pdf te openen.

Nexteria en SQAPE – BouwTotaal Uitgave 2019-02