Nexteria Genomineerd voor Rabobank Innovation Challenge

Nexteria.nl Nexteria Projecten, Nieuws, Persberichten 22 maart 2019
Trots en verheugd zijn we met de nominatie van Nexteria voor de Rabobank Innovation Challenge. Dit is een mooie erkenning voor de voorsprong die hebben op het gebied van Circulariteit en Circulair Bouwen.

En een groot compliment voor alle innovatieve partners die zich ingezet hebben voor Nexteria en het gedachtegoed van dit kennisplatform.

Trots en verheugd zijn we met de nominatie van Nexteria voor de Rabobank Innovation Challenge. Dit is een mooie erkenning voor de voorsprong die hebben op het gebied van Circulariteit en Circulair Bouwen. En een groot compliment voor alle innovatieve partners die zich ingezet hebben voor Nexteria en het gedachtegoed van dit kennisplatform.

De uitreiking vindt woensdag 10 april plaats op de beurs van Building Holland. Op de Innovation Boulevard krijgt Nexteria een mooie plek om zich te presenteren. Uiteraard is een afvaardiging van Nexteria en VDR Bouwgroep aanwezig bij de uitreiking.

Er wordt een Rabo Innovation Challenge uitgereikt in drie categorieën: Digitalisering, Circulariteit en Energietransitie. Daarnaast wordt de overall winnaar van Rabobank Innovation Challenge 2019 bekendgemaakt, die de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.

Lees het dossier over Nexteria op de pagina van de Rabobank Innovation Challenge.

 

 

Wat is Nexteria?

Nexteria heeft de eerste volledig circulaire bedrijfshal van Nederland (volledig demonteerbaar en remontabel) onlangs opgeleverd en verhuurd. Dit concrete circulaire resultaat is mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking met banken, de fiscus, overheden en de partners in de bouw.

Nexteria is een platform van VDR Bouwgroep en 14 partners en brengt als kennispartner en bouwbedrijf drie ontwikkelingen samen in één concept: Circulaire Bouw, Circulaire Economie en Circulaire Gebiedsontwikkeling.

Nog vóór de start van de bouw is door alle betrokkenen een demontageplan gemaakt. Aan het eind van de gebruiksduur (±25 jaar) gaan alle materialen terug in de circulaire keten. Om als nieuwe grondstoffen en (bouw)producten aan een volgende cyclus te beginnen.

Nexteria past alleen materialen toe die 100% herbruikbaar of recyclebaar zijn, of teruggegeven kunnen worden als voedingsbron voor de natuur. De gebruikte grondstoffen en materialen behouden dus hun waarde in de ketens. Alle toegepaste materialen zijn vastgelegd in het milieupaspoort, de LCA’s zijn leidend bij de realisatie van dit zelfvoorzienende gebouw met een Footprint van nagenoeg 0.